KNSB Baan/Weg Competitie 5 bij Radboud Inline-skating in Wervershoof; meerdere Westfriese kanshebbers

WERVERSHOOF – Op Pinkstermaandag 29 mei vindt de KNSB Baan/Weg Competitie 5 plaats in Wervershoof, op de Sjoerd Huisman Piste aan de Theo Koomenlaan 3. Het belooft een spannende dag te worden met talrijke deelnemers van Radboud Inline-skating, die strijden tijdens deze landelijke skeelerwedstrijd.

Op het programma staat onder andere de 200 meter tijdrit, een afstand waarop Pom Peerdeman uit Hauwert wellicht goed uit de voeten kan. Peerdeman behaalde immers de eerste plaats op de sprint bij de competitiewedstrijd in Rotterdam (kadetten). Ook Sharissa Oussoren uit Midwoud (jun.B) staat bekend om haar bliksemsnelle starts en heeft dit jaar al diverse keren het podium bereikt.

Broers

Een andere spectaculaire afstand die wordt gereden is de 1000 meter. We zijn benieuwd naar de prestaties van Jet Fransen uit Andijk, die na haar eerste plaats op de sprint in Oldebroek en haar vijfde plaats in Heerenveen veelbelovend is. In voorgaande edities werd de 1000 meter bij de heren gedomineerd door Rick Schipper uit Medemblik. Schipper verkeert momenteel ook in goede vorm en wist zowel in Rotterdam als Oldebroek de overwinning te behalen op de 500 meter (senioren). Zijn broer Kay Schipper heeft eerder al de winst behaald in Heerenveen, wat kan leiden tot een spannend gevecht tussen de twee broers. Ze hebben dit jaar al op meerdere afstanden gestreden om de eerste en tweede plaats.

Puntenkoers

Naast de sprint zijn beide heren ook kanshebbers voor de Punten-afvalkoers. Chris Berkhout uit Hauwert zal zich ook in deze strijd willen mengen. Bij de dames belooft het eveneens een interessante wedstrijd te worden, met de mogelijke deelname van Sofia Schilder uit Hoogwoud en Bente Kerkhoff uit Oostwoud. Sofia behaalde de overwinning in de Puntenkoers in Rotterdam en de afvalkoers in Oldebroek. Bente Kerkhoff won eerder dit jaar de puntenkoers tijdens de Europa Cup-wedstrijd in Heerde.

Publiek gratis welkom

Als organisatie hoopt Radboud Inline-skating opnieuw een feestelijke sfeer te creëren tijdens deze landelijke wedstrijden. Het publiek wordt van harte uitgenodigd om te komen kijken naar de wedstrijden. De toegang is gratis en er zijn diverse hapjes en drankjes verkrijgbaar. De wedstrijden beginnen om 10:30 uur.

Het afgelopen jaar hebben vrijwilligers hard gewerkt om de baan te verbeteren. Er is meer ruimte gecreëerd en er zijn trappen aangelegd, waardoor de plekken rond de piste beter toegankelijk zijn geworden.