Foto’s Olympia’s Tour in Medemblik

Elmar Abma wint eerste etappe van Olympia’s Tour

MEDEMBLIK – In een spannende strijd op de wegen van en rondom Medemblik heeft Elmar Abma van VolkerWessels Cycling Team de eerste etappe van Olympia’s Tour weten te winnen.

De rit, die een afstand van 144 kilometer besloeg met start en finish in Medemblik, zag Abma in de laatste kilometer op indrukwekkende wijze drie koplopers voorbij steken en solitair naar de overwinning rijden. Lorenz van de Winkele eindigde als tweede, gevolgd door Kristian Egholm op de derde plaats.

Ingerekend

Het peloton werd tijdens de koers gekleurd door een ontsnapping van Tijs Dekker (West-Frisia), Mike Bronswijk (Diftar) en Johan Ravnoj (Coop). Echter, richting de laatste doorkomst werden zij ingerekend door het jagende peloton.

Aanval

In de slotronde probeerden Kristian Egholm (Lidl-Trek DT), Axel van der Tuuk (Metec-Solarwatt) en Lorenz van de Wynkele (Lotto-Dstny DT) nog een ontsnapping, maar het was Abma die op het beslissende moment zijn aanval plaatste en als eerste over de streep kwam in Medemblik.

Abma zelf stond na afloop van de etappe verrast te kijken naar zijn overwinning. “We waren bezig het gat naar de koplopers te dichten, toen ik met een voorsprong door de bocht kwam. Ik keek achterom en zag dat ik een flink gat had op het peloton. Ik sloot aan bij de drie koplopers en nam even de tijd om op adem te komen, waarna ik besloot nogmaals aan te vallen, wat succesvol bleek te zijn.”

Tijs Dekker van West-Frisia ontving de prijs voor de strijdlust. De tweede etappe zal starten en eindigen in Baflo.

Bekijk ook: meer foto’s van deze dag via deze link

Complete uitslag

 

 

Wielerkasteel Olympia; live opname wielercafé

 

 

24 maart open dagen bij Radboud Inline-skating

MEDEMBLIK – Op zondag 24 maart starten we het skeelerseizoen met de open dag in Medemblik (Opperdoezerpad 2) Meer weten over het skeeleren, info over trainingen of gewoon eens het skaten uitproberen? Kom gerust even kijken. We starten om 10:30.

Skaten is er voor iedereen. Jeugd, beginners, meer gevorderd, volwassenen, G sporters. Voor het plezier, spelletjes doen, conditie opbouwen, trainen voor schaatsen of meedoen met wedstrijdjes. Het kan allemaal bij Radboud Inline-skating.

Materiaal en kleding

Er is gratis leenmateriaal beschikbaar maar eigen skates kan je natuurlijk ook testen op onze banen. Op de baan is wel een helm en handbescherming verplicht en deze hebben we uiteraard ook te leen mocht je deze niet hebben. Naast het vrij proberen kan je ook meedoen aan clinics door onze trainers. De organisatie heeft ook nog een tip; doe makkelijk beweegbare kleding aan, en meerdere laagjes is slim (wel of geen zon kan al veel schelen).

JST

Op deze dag zal ook de eerste JST Wedstrijd van het jaar worden gereden. Dit is een jeugd skate toernooi voor beginnende en ook meer ervaren skaters, in de leeftijd van 6 tot 17 jaar. Inschrijving en aanmelding van 12:00 tot 12:45. Start van de wedstrijden is om 13:00. Rond 17.00 uur wordt de dag afgesloten met de prijsuitreiking.

Na de open dag de smaak te pakken? Dan kan je je via de site opgeven voor 2 gratis proeflessen: www.radboud-inlineskating.nl

7 april in Wervershoof

Op zondag 7 april houden we ook een open dag op de Sjoerd Huisman piste in Wervershoof  gelegen aan de Theo Koomenlaan 3. Hier ligt verhoogd tussen de ijsbaan een speciale skeelerbaan van 200 meter met oplopende bochten. Ook op deze dag is het mogelijk vrij te skaten, materiaal te lenen en clinics te volgen. Uiteraard is het leuk als als ouders met hun kind meedoen. Aanvang 11u.

Genoeg mogelijkheden zo om het skaten eens uit te proberen nu het weer ook weer mooier wordt.

Voorprogramma 19 maart; Olympia’s Tour Wielercafé bij Kasteel Radboud

MEDEMBLIK – Op dinsdag 19 maart wordt bij Kasteel Radboud in Medemblik een bijzonder wielercafé georganiseerd ter ere van Olympia’s Tour. Dit evenement markeert de aanloop naar de start van Olympia’s Tour op woensdag 20 maart, waarbij de ploegenpresentatie plaatsvindt bij Kasteel Radboud.

Het wielercafé belooft een avond vol passie en verhalen te worden, gewijd aan het heden en verleden van het Westfriese wielrennen. De avond wordt gehost door het team van de podcast over wielrennen Michiel Beemster, Wilco Kenter en oud-profrenner Peter Koning.

Wielersport

Diverse gasten uit de wielersport zullen het programma verrijken. Jan Burger, bekend als ‘de stem van Westfriesland’, zal de Westfriezen introduceren die dit jaar aan de start staan van Olympia’s Tour. Jetse Bol, beroepsrenner in Spanje en drievoudig winnaar van Olympia’s Tour, zal via een live verbinding deelnemen aan het programma. Ook Jos Pronk, bekend als gangmaker op de wielerbaan en driemaal etappeoverwinnaar in Olympia’s Tour, zal zijn ervaringen delen.

Soigneur en wielerquiz

Annelies Goos, privé-verzorgster van graveltopper Tessa Neefjes en soigneur bij WV West-Frisia, zal inzicht geven in de voorbereidingen van het team op hun belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Daarnaast zal Rob Compas, Olympiër in ’92 in Barcelona en winnaar van de Westfriese Dorpenomloop, zijn ervaringen delen over zijn bijna-overwinning in Olympia’s Tour.

Jan Hopman en Jeroen Duyn zullen een wielerquiz presenteren waarin zowel de helden van vroeger als die van nu de revue zullen passeren.

Tickets

Het wielercafé vindt plaats op dinsdag 19 maart in Kasteel Radboud, gelegen aan Oudevaartsgat 8 in Medemblik. De inloop is vanaf 19:00 uur en duurt tot 22:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar voor €10,-, inclusief twee drankjes. Voor meer informatie en tickets kunnen geïnteresseerden terecht op de website van Kasteel Radboud.

Livestream

Thuis kijken vanaf de bank kan ook? In samenwerking met Team Medemblik en OnsWestfriesland.nl verzorgt Westfriesland Media een livestream van de gesprekken aan tafel als opmaat voor de start van Olympia’s Tour de volgende dag op 20 maart. Houdt de beide websites in de gaten voor meer informatie; www.teammedemblik.nl en www.onswestfriesland.nl.