Sportwethouder Fit zeer content met bestuur TEAM Medemblik

Op zaterdag 13 mei liep een sportwethouder Joset Fit met een goed humeur door sporthal De Bloesem. De volleybal interland Nederland – Tsjechië moest nog beginnen, maar voor haar was de middag al geslaagd. Terwijl de beide teams bezig waren aan de warming up, en honderden bezoekers plaats namen op de tribunes, had zij aan een tafel in het restaurantgedeelte van de sporthal ruim anderhalf uur gesproken over een andere mijlpaal voor de Medemblikse topsport: de oprichting van TEAM Medemblik.

In het bijzonder ging het gesprek over de invulling van het bestuur van de op te richten stichting. Samen met kwartiermaker Pieter Verhoogt en drie vooraanstaande kandidaat bestuurders had zij uitgebreid gesproken over de potentie van topsport in Medemblik en de rol van TEAM Medemblik. Het was een inspirerende sessie geworden. Met als resultaat: ze doen het! De stichting moet formeel nog worden opgericht en de bestuursfuncties moeten nog worden verdeeld, maar tot genoegen van wethouder Fit heeft TEAM Medemblik een topbestuur met wortels in Medemblik, topsport en het bedrijfsleven.

Het bestuur van TEAM Medemblik zal bestaan uit: Nederlands succesvolste openwater zwemster Edith van Dijk, advocaat/sportjurist Collin Burger en watersportondernemer Pieter Kok.