Medemblikse medaillewinnaars 2021 gehuldigd

MEDEMBLIK – In het door Corona geteisterde sportjaar 2021 zijn de meeste nationale en internationale kampioenschappen afgelast. Toch hebben vijftien Medemblikse topsporters en talenten vorig jaar kans gezien ereplaatsen in de wacht te slepen op NK’s, EK’s of WK’s.

Gezamenlijk brachten zij 45 medailles terug naar Medemblik, waarvan vijf WK-medailles (2 goud, 1 zilver, 2 brons), twee zilveren EK-medailles en 38 NK-medailles (4 goud, 18 zilver en 16 brons).

Huldigen

Sportwethouder Joset Fit en topsportcoördinator Pieter Verhoogt van TEAM Medemblik maakten deze week een rondje door de gemeente om de lokale toppers nogmaals te huldigen. Zij kregen allemaal een mooi aandenken en een kadobon.

Supporter van topsport

Pieter Verhoogt van Team Medemblik kijkt met een goed gevoel naar het sporttalent in Medemblik. “Het zijn allemaal top prestaties tijdens toch een lastig jaar met trainen en wedstrijden. Complimenten aan de clubs en verenigingen die zich tijdens deze uitzonderlijke tijden bleven inzetten om het sporten mogelijk te maken. Talenten kunnen vooral beter worden door te blijven sporten op hoog niveau. Hopelijk kunnen wij dit jaar weer enkele topwedstrijden in de eigen regio houden en daarmee ook de talenten in actie zien. Team Medemblik zal daarbij clubs helpen waar nodig om haar rol als supporter van topsport in Medemblik te onderstrepen.”

Overzicht

Jiu Jitsu Isaak Weel
Jochem Bos
Wielrennen Tessa Neefjes
Inline Skaten Sharissa Oussoren
Tim Kee
Bas Meijer
Janne Boos
Chris Berkhout
Bas Kee
Jet Franssen
Kay Schipper
Iris Tiben
Thomas van Oost
Janne Berkhout
Schaatsen Irene Schouten