Medemblik Regatta gaat samen met Nautiek Festival

MEDEMBLIK – Van 21 tot en met 25 mei staat Medemblik in het teken van water en wind. De Medemblik Regatta en het voormalige ‘Medemblik Nautiek’ worden voor het eerst gecombineerd onder de naam ‘Medemblik Regatta, Nautiek Festival’. Topzeilers van over de hele wereld komen naar Medemblik en strijden op het water om de medailles. Intussen is er rondom het Regatta Center en in het centrum van alles te doen voor bezoekers en de inwoners van Medemblik en omgeving.

Het is de 35ste keer dat de Medemblik Regatta wordt georganiseerd op het Regatta Center in Medemblik. Eerder was de regatta bekend onder de namen Spa Regatta en Delta Lloyd Regatta. Jaarlijks trekt dit olympische zeilevenement topzeilers van over de hele wereld naar Medemblik. Het evenement staat bekend om zijn innovaties in de sport. In samenwerking met World Sailing test de Regatta regelmatig nieuwe formats die mogelijk geïmplementeerd worden op andere zeilevenementen zoals de Olympische Spelen.

Nautiek Festival

Medemblik Nautiek werd sinds 2010 op de slotdag van de Medemblik Regatta georganiseerd. Met als doel inwoners, kinderen en bezoekers aantrekken en ze laten kennismaken met watersport. Door het organiseren van activiteiten in het centrum vergroot dit de uitstraling van Medemblik als watersportstad. De evenementen waren deels al met elkaar verweven door de Optimist on Tour, waar kinderen leren zeilen, kanovaren, windsurfen en SUPpen. Vanaf dit jaar wordt de samenwerking nog verder aangehaald door één evenement te vormen. In plaats van alleen in het centrum van Medemblik, komen de activiteiten nu ook richting het Regatta Center.

Natuurlijk leren kinderen weer zeilen met de Optimist on Tour zodat ze over een paar jaar ook mee kunnen strijden op de Medemblik Regatta. De scouting is aanwezig met tal van activiteiten, er zijn muziekoptredens en je kunt zelf het water op. Op het strandje aan de vooroever ga je lekker sportief aan de slag met powerkiten en clinics beachvolleybal.

Zeilers kunnen ook meedoen aan de ‘Tulpenrace’; deze strijd om de Tulpenbokaal vindt ook plaats in de Regatta-week en is voor alle belangstellenden. Een pontje en Citytours zorgen er voor dat bezoekers makkelijk vanaf het centrum naar de Vooroever kunnen en omgekeerd. En vanzelfsprekend is de Regatta-sfeer goed terug te zien in het centrum. ​Na de prijsuitreiking van de Regatta wordt de week afgesloten met een floating movie.

Meer mensen bekend met zeilsport

Voor de Medemblik Regatta is deze samenwerking een mooie kans verder uit te breiden. Zeilers kunnen zo na de wedstrijden ontspannen rond het Regatta Center en in het centrum. Tevens biedt dit een mogelijkheid nog meer mensen bekend te maken met de zeilsport door het Nautiek festival zo dicht naar het Regatta Center te trekken.

Westfriesland SEW speelt thuis in nacompetitie

Zaterdagavond  13 april begint Westfriesland SEW om 19.00 uur aan de eerste van een serie van drie thuiswedstrijden in de nacompetitie van de eredivisie handbal. In de Westfrieslandhal in De Bloesem in Wognum ontvangen de dames van Westfriesland SEW de lastige tegenstander Boer’n Trots Kaas/DSVD uit Deurningen. De heenwedstrijd ging op 9 maart na een gelijk opgaande strijd slechts nipt verloren met 28-26. Reden temeer om zaterdagavond 13 april revanche te nemen en daarmee de kans open te houden om bovenaan de nacompetitiepoule te eindigen.

Na de klinkende uitoverwinning van vorige week is de achterstand op de Boer’n Trots Kaas dames nog slechts 1 punt en brengt winst de kans op prolongatie van het eredivisieschap een grote stap dichterbij. Behoud van de plek in de eredivisie zal betekenen dat Westfriesland SEW dit jaar onafgebroken al 40 jaar in de landelijke eredivisie handbal speelt. Vriend en vijand zijn het er over eens dat deze prestatie van formaat vooral te danken is aan de geweldige sfeer van de altijd massaal opkomende en meelevende supporters op de druk bevolkte tribunes in de Westfrieslandhal.

Met de steun van die vele supporters zal het ook zaterdag 13 april weer een spannende strijd worden in Wognum! Zaterdag 13 april aanvang 19.00 uur Westfrieslandhal Conferencelaan 19 in Wognum.

European Cup Jiu Jitsu in Topsporthal in Wognum; Trendsettend in Europa

Op zaterdag 6 april gaat in de gemeente Medemblik de tweede editie plaatsvinden van European Cup Jiu Jitsu-Duo Games. In samenwerking met de Europese Jiu Jitsu Federatie, de Judo Bond Nederland en de Budoschool Shi-Sen-Do is het volstrekt nieuwe concept een doorslaand Europees succes gebleken.

Voor dit evenement is een contract getekend voor 4 jaar en de spectaculaire techniek vergelijkende wedstrijdvorm is op Europees niveau enorm aan het groeien. Dit blijkt ook wel uit het aantal aanmeldingen want het evenement heeft nu al de sterkste bezetting aan deelnemers die gelijk ligt aan een Europees Kampioenschap.

Het evenement zal met live muziek en een spetterende lichtshow worden ondersteund

6 april

Op 6 april komen er o.a. oud Europees en Wereldkampioenen naar Medemblik om op het allerhoogste niveau met elkaar de strijd aan te gaan. 180 Jiu jitsuka’s uit o.a. Rusland, Slovenië, Noorwegen, Spanje, Oostenrijk, Duitsland, België, Frankrijk en uiteraard Nederland zijn actief bij deze hoog gekwalificeerde Europese qualifier. Het evenement zal met live muziek worden ondersteund en met een spetterende lichtshow zullen ook enkele show duo’s een performance komen geven. Dit is ook precies wat het evenement uit wil stralen, een verbindend evenement voor jong en oud met technieken op Europees topniveau. Het evenement zal rond 9.15 u. officieel worden geopend door de burgemeester van de gemeente Medemblik.

Iedereen is van harte welkom en er zal geen entree worden geheven. De zaal gaat open voor het publiek rond 8.30 u. en het toernooi zal van 9.00 u. tot 17.00 u. gaan duren. De finales staan gepland rond 15.15 u.

Locatie:  Internationaal Sportcentrum de Bloesem / Conferencelaan 19 / Wognum

Programma

Vrijdag 5 april 2019
19.00 – 21.30 uur Registratie deelnemers & persoonlijke fotoshoot
23.00 uur Generale soundcheck & licht line up

Zaterdag 6 april 2019
07.00 uur Laatste instructies voor alle vrijwilligers & project management
07.30 uur Registratie laatste deelnemers/fotoshoots
08.15 uur Registratie gesloten
08.15 – 08.30 uur Loting
09.00 – 09.15 uur Openingsceremonie
09.30 – 12.30 uur Voorronden
12.30 – 13.15 uur Pauze & demonstratie
13.15 – 15.00 uur Laatste voorronden
15.00 – 16.00 uur Finales
16.00 – 17.00 uur Prijs uitreiking
18.00 – 19.30 uur Diner-buffet / voor vrijwilligers, scheidsrechters en wedstrijdleiding

Sporters Budoschool Takken/Shi-Sen-Do op dreef bij NK Jiu Jitsu

OPPERDOES – De Budoschool Takken/Shi-Sen-Do was afgelopen weekend actief bij het NK Jiu Jitsu in Steenwijk. Dit toernooi stond onder auspiciën van de Judo Bond Nederland en de zelfverdediging atleten hebben hun visitekaartje afgegeven voor de European Cup Duo Games die op 6 april in de Gemeente Medemblik plaats zal gaan vinden (www.europeancup.org). Dit meldt Medemblik Actueel.

De all-round zelfverdedigingkunstenaars waren uitstekend op dreef en wisten, naast al het eremetaal, zich ook direct te plaatsen voor de European Cup. Naast de onderstaande medailles is inmiddels de bevestiging ontvangen van de JJEU (Ju Jitsu European Union) dat zij allen zijn geplaatst voor deelname, kortom dubbel feest voor deze Topploeg.

Nederlands Kampioen

 • Lina van Dam & Noah Rolvink / categorie: Mix Junioren
 • Isaak Weel & Jochem Bos / categorie: Heren Aspiranten
 • Marisol Selders & Willem de Ruig / categorie: Mix Aspiranten
 • Rae Roelandschap & Robin Back / categorie: Dames Cadetten
 • Merel Back & Wouter Bakker / categorie: Mix Cadetten
 • Marcus Trouerbach & Mylan Meijer / categorie: Heren Cadetten U12

Zilver voor

 • Eady Roelandschap & Isaak Weel / categorie: Mix Junioren
 • Jochem Bos & Lieke Bos / categorie: Mix Cadetten
 • Tea Roelandschap & Marisol Selders / categorie: Dames Aspiranten
 • Willem de Ruig & Zander van Houwelingen / categorie: Heren Aspiranten
 • Amy Hermsen & Lucas Wilms / categorie: Mix Cadetten U12

Brons voor

 • Noah Rolvink & Fenno Uijldert / categorie: Heren Adults

Bekijk hier de complete lijst met de ranking op alle wedstrijd onderdelen. Link

Topsporters Medemblik gehuldigd

Dinsdag 8 januari 2019 zijn de topsporters uit Medemblik gehuldigd tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van gemeente Medemblik. Deze avond vond plaats in Andijk en alleen de sporters die in het jaar 2018 nationale of internationale titels hebben gehaald werden hier gehuldigd.

Op deze avond is het samenwerkingscontract getekend met De Rabobank. Team Medemblik gaat voor een periode van 2 jaar een samenwerking aan met De Rabobank. De Rabobank zal Team Medemblik tegemoet komen met een financiële bijdrage om zo de maatschappelijke impact van de sport in Medemblik te kunnen vergroten.

Hier onder een overzicht van de gehuldigde sporters:

Lees meer